• english
X
traditii

Palmares

Turnee în străinătate

1957- Festivalul Tineretului de la Moscova, Rusia

1968 - Festivalul Internaţional „Sărbătoarea liliacului”, Paris, Franţa

1970 - Festivalul Internaţional „Migdalul în floare”, Agrigento, Italia

1972 - Festivalul Internaţional de Folclor de la Bitburg, Germania

1972 - Festivalul Internaţional de Folclor de la Brunssun, Olanda

1973 - Turneu în Franţa

1973 - Turneu în Elveţia

1973 - Festivalul Internaţional din Llangollen, Marea Britanie

1975 - Turneu în Ungaria

1976 - Festivalul Internaţional „Sărbătoarea Cântecului și a Artei” și Festivalul „Epirotika”, Grecia

1978 - Festivalul Internaţional de Folclor de la Lausanne, din Elveţia

1980 - Festivalul Creaţiei Artistice Populare de la Berlin, Germania

1980 - Turneu în Cehoslovacia

1980 - Turneu în Polonia

1984 - Festivalul Internaţional de Folclor de la Confolens, Franţa

1985 - Turneu în SUA

1985 - Turneu în Canada

1987 – Festivalul Internaţional de Folclor de la Ismailia, Egipt

1990 - Turneu în Italia

1991 - Turneu în Franţa

1991 - Turneu în Spania

1993 – Turneu în Bangkok, Thailanda

1995 – Turneu în Italia

1995 – Turneu în Bulgaria

1995 – Turneu în Franța

1995 – Turneu în SUA

1996 - Turneu în China

1997 - Turneu în Canada

1997 - Festival Internaţional în Bulgaria

2000 - Festival Internaţional în Olanda

2000 - Expoziția Mondială din Hanovra, Germania

2001 - Festival Internaţional în Turcia

2004 - Festival Internaţional în Saint-Ghislain, Belgia

2005 - Festival Internațional în Sicilia, Italia

2006 - Festival International în Salland, Olanda

2006 - Preluarea simbolică a cheii „Capitală Culturală Europeană” - Patras, Grecia

2007 - Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, Germania

2007 - Participare la manifestările culturale organizate de Institutul Cultural Român din Madrid, Spania

2007 - Participare la Schimbul intercultural al tinerilor din ţările Uniunii Europene, Larnaca, Cipru

2007 - Sărbătoarea comunităţii românilor din Satul Nou, Serbia

2008 - Turneu în SUA

2008 - Festivalul de la Bad Ischl, Austria

2009 - Târgul Internaţional de Turism de la Stuttgart, Germania

2009 - Turneu în SUA

2009 - Festivalul Internaţional Balkan Trafik - Bruxelles, Belgia

2010 - Turneu în Spania

2010 - Turneu în Cipru

2011- Sărbătoarea Dunării, la Donau-Auen, Austria

2011- Festivalul de Dansuri Populare de la Balingen, Germania

2011 - Turneu în Spania

2011- Festivalul Internaţional de Folclor „Alto Mihno”, Viana Do Castelo, Portugalia

2012 - Marele Festival Folcloric al Românilor din Voivodina, Torac, Serbia

2012 - Festival ao Largo din Lisabona, Portugalia

2012 - Schimb internaţional al tinerilor din Uniunea Europeană, Larnaca, Cipru

2013 - Festivalul de Trei Zile din Marburg, Germania

2013 - Turneu în Dublin, Irlanda

2013 - Târgul de Turism de la Viena, Austria

2014- Turneu în Austria

2014 - Turneu în Spania

2014 - Turneu în Irlanda

2015 - Expo Milano 2015, Italia

2015 - „Europafest”, Landshut, Germania

2016 - Săptămâna Culturală Româno-Germană din Bavaria, Germania

2016 - Turneu în Qatar, pentru celebrarea Zilei Naționale a României

2016 – Festivalul Internațional „Morning Star”, Bulgaria

2017 - Festivalul Internațional „Morning Star”, Bulgaria

2018 - Târgul de Turism de la Berlin, cel mai mare eveniment de profil din Europa

2018 - Festivalul de Trei Zile din Marburg, Germania

2018 - Turneu în Qatar

Evenimentele Ansamblului Junii Sibiului sunt adevărate sărbători ale spiritului, povești despre identitatea românească, despre delimitarea prin cântec a locului românilor în lume și totodată un reper de valoare şi eleganță.
Dincolo de muzica frumoasă și dansurile bine executate, trebuie apreciată calitatea spectacolului,unitatea sa stilistică și artistică, rigoarea profesională.
Silvia Macrea duce acum mai departe proiectele generoase începute de ilustrul său tată – Ioan Macrea, propunând și realizând altele noi.
Împreună cu echipa de oameni profesioniști și inimoși pe care o conduce, acordă o mare atenție promovării acestor nestemate, dorind chiar mai mult decât atât şi tocmai de aceea se străduieşte să ofere tuturor iubitorilor de frumos de pretutindeni, un punct de sprijin spre cunoaştere şi să integreze tradiţia noastră românească unui context universal.

Dr. ELISE STAN, etnomuzicolog